Новини
Суспільство

Ситуація з безпекою на залізничних переїздах Хмельниччини набрала загрозливого характеру

15 червня відбулась нарада щодо забезпечення руху автотранспорту на залізничних переїздах Старокостянтинівського району.

У нараді взяли участь заступник голови районної державної адміністрації Олег Борикін, начальник виробничого підрозділу Старокостянтинівська дистанція колії ПАТ “Укрзалізниця” Василь Довжок, головний спеціаліст відділу державного контролю та нагляду за безпекою на транспорті Управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області Максим Нікітченко, старший інспектор по нагляду за дорожнім рухом Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Хмельницькій області Анатолій Сидорчук, начальник відділу економічного розвитку, промисловості та інфраструктури райдержадміністрації Оксана Макєєва, водії шкільних автобусів та карет швидкої допомоги, приватні перевізники району, представники агроформувань району.

Нараду проведено у зв’язку із збільшенням кількості дорожньо-транспортних подій і травматизму на залізничних переїздах Старокостянтинівщини. Найпоширенішими причинами дорожньо-транспортних подій є грубі порушення водіями автотранспортних засобів правил дорожнього руху та проїзду залізничних переїздів, що тягне за собою кримінальну відповідальність, може спричинити значні матеріальні збитки та призвести до непередбачуваних тяжких наслідків із втратою людського життя.

Ситуація з безпекою на залізничних переїздах в межах Старокостянтинівського району набрала загрозливого характеру. Так, 23 травня поточного року на залізничному переїзді 77 км ст.Воронківці відбулося зіткнення трактора з вантажним поїздом, а 31 травня на переїзді 13 км перегону Старокостянтинів 2 – Адампіль було пошкоджено обладнання переїзду внаслідок проїзду великогабаритної сільгосптехніки.

У рамках проведення наради голова районної державної адміністрації Сергій Фесун провів особисту зустріч із начальником виробничого підрозділу Старокостянтинівської дистанції колії ПАТ “Укрзалізниця” Василем Довжком. Під час зустрічі обговорено питання співпраці між райдержадміністрацією та підприємством у частині забезпечення безпеки руху автотранспорту на залізничних переїздах району, проведення відповідних семінарів-навчань для водіїв організацій та установ різних форм власності.

Джерело staradm.gov.ua

Автор: Алла Самойленко