Новини
Події

Ще один заклад Хмельниччини відкрив дитячий оздоровчий сезон

На базі Хмельницького обласного міжгосподарського санаторію «Україна» розпочав свою роботу дитячий оздоровчий заклад санаторного типу «Україна». Він розташований в селі Маків Дунаєвецького району Хмельницької області.

Вперше свої двері для відпочиваючих санаторій “Україна” відчиниву 1975 році. У 1980-82 роках на території санаторію  були відкриті унікальні родовища мінеральних вод, які за своїми властивостями були рівнозначні широковідомим джерелам типу «Миргородської» та «Нафтусі». На базі санаторію «Україна» ведеться наукова робота, неодноразово проводилися науково-практичні конференції. На території закладу є  чудовий парк площею 19 га, штучне озеро з блакитною прозорою водою, є свердловини лікувальних вод. Гориста місцевість навколо вкрита лісами. Перебування у санаторії принесе користь здоров’ю і естетичну насолоду.

Дитячий оздоровчий заклад функціонує сезонно, розрахований на 190 дітей, кількість змін – три по 21 дню. Для дітей організовані місця для купання, волейбольні, футбольні, баскетбольні майданчики, спортивні споруди, також побудовані ігрові майданчики, атракціони. Проводяться екскурсії.

Діти  проживають у номерах з телевізором, холодильником та іншими необхідним облаштуванням, мають повноцінне харчування і гарні побутові умови. Санаторій має лікувальні потужності для оздоровлення та лікування захворювань, забезпечений необхідним медичним та технічним обладнанням.

За матеріалами Дунаєвецької РДА

Автор: Алла Самойленко