Новини
Суспільство

На Хмельниччині підприємців заохочують до створення нових легальних робочих місць

Як повідомляє Хмельницький обласний центр зайнятості, протягом січня-травня 2017 року 12 роботодавців міста Волочиська та Волочиського району скористалися правом на отримання компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Створивши нові робочі місця, роботодавці працевлаштували за сприяння Волочиського районного центру зайнятості 17 безробітних, зокрема – 6 осіб, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці. Це особи передпенсійного віку, інваліди, жінки, які мають дітей до 6 років.

Фізична особа-підприємець Круглов Вадим Володимирович, діяльність якого відноситься до пріоритетних видів економічної діяльності, створив 5 нових робочих місць за посадою “швачка”. Новосядла Наталія Валеріївна, яка займається пошиттям верхнього одягу, зокрема вишиванок, отримує компенсацію за трьох працівників. Волосюк Віталій Володимирович працевлаштував на новостворені робочі місця 3 електрогазозварників. Перед прийняттям на роботу всі працевлаштовані особи пройшли стажування на робочому місці.

Відвідавши семінари та отримавши консультації в центрі зайнятості, створили 5 нових робочих місць за посадою продавець непродовольчих товарів та отримали право на компенсацію єдиного соціального внеску ФОП Олійник Валентина Броніславівна, ФОП Білуха Людмила Миколаївна, ПП “Фаворит люкс”.

Загалом ця послуга корисна як роботодавцям, так і безробітним, оскільки стимулює керівників підприємств та приватних підприємців не просто створювати нові робочі місця, а й офіційно набирати працівників у штат, виплачуючи їм легальну заробітну плату та забезпечувати соціальні гарантії.

 

Автор: Алла Самойленко