Новини
Спорт

Зі змагань на Кіпрі хмельницькі фехтувальники привезли перемогу і нагороди

17 червня на Кіпрі пройшов міжнародний турнір з фехтування серед дітей у двох вікових категоріях до 17 та до 14 років ”CYPRUS TALENTS CUP”.

У турнірі брали участь спортсмени з Болгарії, Греції, Кіпру, США, Румунії, Тунісу, Великобританії, Росії, Кувейту, Кіпру, Франції та України.

Протягом дня двічі пролунав гімн України, завдяки перемозі нашої юної землячки, спортсменки з Хмельницького  Єви Мазур,  яка стала абсолютною чемпіонкою змагань, вигравши  кубки в категорії U-14 та U17.

Хоча змагання почалися для Єви не надто вдало, оскільки у відбірковому турі вона програла перший бій спортсменці з Румунії, далі ситуація на доріжці змінилася.  Спортсменка змогла виграти далі всі бої в класифікаційному турі і турі прямого вибування. В фінальному бою дівчина здобула перемогу над спортсменкою з Румунії з рахунком 15: 9.

12-річний Даніїл Мазур фехтував в категорії U-14. Вигравши всі бої в класифікаційному турі, та турі прямого вибування,  Даніїл потрапив до четвірки. Всього один укол вирішив результат бою на користь російського спортсмена, бій закінчився з рахунком 15:14. Наш спортсмен посів третє місце і отримав бронзову медаль.

Єва і Данило є вихованцями обласної дитячо-юнацької спортивної школи.

Джерело www.adm-km.gov.ua

Автор: Алла Самойленко