Новини
Культура

Художники-викладачі Хмельниччини побували на пленері у Сатанові

У Сатанові на Хмельниччині у  санаторно-курортній зоні пройшов обласний пленер художників-викладачів  «Краєвиди рідного краю».  Організував захід обласний науково-методичний центр культури і мистецтва. У ньому взяли участь 22 викладачі з 14 мистецьких шкіл області.
Для учасників пленеру у перший день провели екскурсії визначними місцями старовинного Сатанова: руїнами Сатанівського замку, Свято-Троїцького монастиря, дзвіниці Свято-Троїцького монастиря. Побували у печерах монахів, на руїнах стародавньої міської в’їзної брами у Сатанів, на берегах звивистого Збруча, на штучному водоспаді та мали змогу оздоровитись цілющою водою з джерел на території курорту.
Впродовж трьох днів викладачі-художники мали можливість збагатитися новими враженнями та передати їх у своїх роботах. Споглядаючи красу природи, викладачі написали на своїх полотнах церкви, монастирі, синагогу, розташовані на території Сатанова, а також  пейзажі і натюрморти.
Професійне журі оцінило роботи і визначили переможців. Творче змагання викладачів завершилось урочистим нагородженням переможців обласного пленеру  у конференц-залі оздоровчого санаторію «Поділля».
Пленер показав високий рівень професійної майстерності викладачів, їх невтомний творчий пошук, став підставою ще раз переконатись, які чудові професіонали працюють з дітьми.

Джерело kultura.km.ua

Автор: Алла Самойленко