Новини
Бізнес

Митники на Хмельницькій АЕС навчались ідентифікувати товари подвійного використання

У Хмельницькому, на базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення Державної фіскальної служби України для фахівців підрозділів митного оформлення протягом трьох днів проходив семінар на тему «Державний експортний контроль. Ідентифікація товарів подвійного використання (СІТ)».
Захід відбувся в рамках програм Державного Департаменту США з експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) та Департаменту енергетики США з експортного контролю в галузі нерозповсюдження ядерної зброї (INECP).
Метою семінару було поглиблення професійних знань та покращення спеціальних навиків особового складу митниць ДФС з питань: загрози поширення зброї масового знищення; основ експортного контролю в Україні та його процедур; ідентифікації товарів подвійного використання; ролі митниці в системі експортного контролю біологічного, хімічного, ядерного та ракетного циклу.
Згідно з програмою семінару його учасники відвідали Хмельницьку АЕС, де в робочих приміщеннях (машинний зал, пункт керування) мали змогу ознайомитися з особливостями контролю за ядерним паливом та умовами зберігання радіоактивних відходів.
Захід відбувся за участю координатора Програми EXBS, експертів Київського інституту ядерних досліджень, представників Державної служби експортного контролю, фахівців апарату та органів Державної фіскальної служби України: Департаменту організації митного контролю, Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень та Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС.
На завершення заходу всі учасники отримали відповідні сертифікати.

Автор: Алла Самойленко