Новини
Кримінал

Винні у смерті працівника Хмельницької АЕС покарані

Державним обвинуваченням, яке здійснювали працівники Шепетівської місцевої прокуратури, у суді доведено вину трьох працівників Хмельницької АЕС у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинили смерть людини.

 Трагедія, під час якої загинув один із слюсарів цеху, сталась ще у грудні 2012 року під час ремонту устаткування електростанції.
 Летальні наслідки спричинені недодержанням правил проведення робіт з підвищеною небезпекою на виробництві та недбалістю окремих працівників підрозділу АЕС.
 Як встановлено правоохоронцями під час досудового слідства та доведено у суді, ремонт проходив без належного контролю, оформлення виконуваних операцій та проведення цільового інструктажу з техніки безпеки.
Стороною обвинувачення в суді доведено вину начальника та майстра дільниці, а також слюсаря, який виконував роботи разом з померлим, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинили загибель людей).
 Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Базан, начальника та майстра дільниці засуджено до покарання у виді 5 та 4 років позбавлення волі відповідно, а слюсаря до 2 років обмеження волі.
 Також, до усіх засуджених застосовано додаткову міру покарання – позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій у галузі атомної енергетики.
Інформація прес-служби прокуратури Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко