Новини
Кримінал

На Хмельниччині забудовника зобов’язали сплатити пайовий внесок

Встановлено, що упродовж 2013-2014 років у смт Війтівці Волочиського району одним із товариств проведено реконструкцію хлібоприймального пункту з будівництвом силосів для зерна.

Законодавством визначено, що замовник, який має намір здійснити забудову земельної ділянки у відповідному населеному пункті, повинен взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, сплативши до бюджету відповідні кошти.
Закон зобов’язує замовника будівництва  звернутись до органу місцевого самоврядування для укладення договору про пайову участь та перерахування коштів до місцевого бюджету.
Проте, нехтуючи своїм зобов’язанням, забудовник договір про пайову участь не уклав та пропозиції селищної ради взяти участь у створенні і розвитку інфраструктури населеного пункту проігнорував.
Як повідомив заступник керівника Городоцької місцевої прокуратури Юрій Туз, в результаті ухилення від сплати коштів, бюджет селища недоотримав понад 1,3 млн. грн.
З метою захисту інтересів територіальної громади та стягнення завданих збитків, місцева прокуратура звернулась до суду.
Рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено, товариство зобов’язано сплатити до бюджету смт Війтівці більше 1,3 млн. грн.
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко