Новини
Здоров’я

Головний офтальмолог МОЗ України провела семінар у Кам’янець-Подільському

Близько півсотні лікарів  23 червня взяли участь у конференції, присвячений новітнім технологіям в офтальмології. Проходить семінар у Кам’янець-Подільському районі.

Серед присутніх фахівців – медики нашого міста, району та області. А «очолює» колектив доктор медичних наук, головний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України зі спеціальності «Офтальмологія», завідувач кафедри офтальмології Національного медичного університету ім. Богомольця Оксана Вітовська.

Із початком роботи наукове зібрання привітали від імені міського голови Михайла Сімашкевича його заступник Вадим Савчук і начальник управління охорони здоров’я міста Юрій Пливанюк, котрі зауважили на важливості проведення такого заходу і наголосили на актуальності проблеми та статичних показниках хвороб очей.

У свою чергу Оксана Вітовська під час конференції додала, що головною причиною інвалідності по зору вже кілька років поспіль залишається саме глаукома – хронічне захворювання, при якому підвищується внутрішньоочний тиск і пошкоджується  зоровий нерв. На жаль, повністю його вилікувати не можливо, однак полегшити життя хворого – цілком реально. Саме на ньому і було зроблено наголос під час семінару. Також обговорено шляхи удосконалення офтальмологічної допомоги в регіонах.

Автор: Адміністратор сайту