Новини
Кримінал

Хмельницький накрила нова хвиля шахрайств

Як повідомляють у поліції, за минулу добу у Хмельницькому зареєстровано 10 фактів шахрайств, серед яких продаж товарів на ОLХ, розблокування банківських карточок та зняття порчі.

Один із таких випадків  стався по вулиці Зарічанській. Невідома жінка зайшла до магазину з продажу косметики, підійшла до 25- річної продавчині, місцевої жительки, і повідомила , що на ній просто  жахлива порча. Дівчина, злякавшись, повірила шахрайці і попросила її про допомогу.

Шахрайка сказала, що для того, аби зняти порчу, потрібно піти додому, бо тільки там можна повністю провести ритуал. Потерпіла разом із шахрайкою попрямувала додому. Під час ритуалу “знахарка” сказала, що вся біда в грошових коштах і ювелірних виробах. Дівчина передала все, що було дома з цінних речей і грошей  шахрайці. Та під час проведення ритуалу загорнула всі цінності в тканину і повідомила переляканій дівчині, що для завершення потрібен ніж. Коли потерпіла пішла на кухню, шахрайка  поміняла згорток.

Після закінчення «таїнства» жінка повідомила нещасній, що цей згорток повинен ще з годину полежати, аж тоді можна його відкрити, після чого пішла геть.

Дівчина після всього магічних дій передзвонила матері, на що та їй сказала щоб вона негайно подивилась, що там з цінностями. На превеликий жаль, потерпіла нічого не знайшла.

 Сума завданого збитку встановлюється. Підозрювана: особа жіночої статті, шкіра смугла, на зріст близько 160- 165 см., була одягнена в сарафан сірого кольору до колін та світлу кофтинку.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження СТ.190 Ч.1  «Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство)» – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Останнім часом почастішали випадки, коли шахрайки ворожінням “знімають пороблене”. Не підготовлені до відповідної психологічної атаки зі сторони шахраїв потерпілі віддають і несуть з дому золоті речі, великі суми грошей.

Правоохоронці Хмельницького вкотре звертаються до жителів та гостей міста: будьте обачливі та обережні. Єдиний порятунок — не довіряти незнайомим людям, не вступати з ними в будь-який контакт.

 

Автор: Алла Самойленко