Новини
Суспільство

У Хмельницькому за зеленими слонами стежитимуть відеокамери

Саме зараз на головній площі міста встановлюють зелені фігури-топіарії, придбані за кошти з міського бюджету. Комунальне підприємство по зеленому будівництву і благоустрою міста закупило топіарій на 42, 4 тис. Це 3 фігурки слонів, які знаходитимуться на майдані Незалежності. І ще 6 топіарій різних фігур за 14.6 тис. грн було закуплено за рахунок внесків від пайової участі. Фігури перебуватимуть на утримані цього комунального підприємства.  Ще 110 тис. грн пішло на закупівлю 14 різних фігур, які будуть на балансі КП “Парки і сквери міста Хмельницького”.

“Живі” скульптури радуватимуть хмельничан та гостей не один рік на майдані Незалежності, у сквері ім.Т. Шевченка та парку ім. М. Чекмана. Щоправда, за умови, якщо їх не зіпсують самі мешканці міста або їх чотирилапі друзі.

“Ідея висадити у Хмельницькому топіарії у нас виникла давно, – каже міський голова Олександр Симчишин. – Хочеться новацій у всьому, в тому числі і в озеленені. Сподіваємося на підтримку та розуміння хмельничан, адже саме від їх поведінки залежить, чи збережемо ми цю красу і чи бачитимемо доцільність придбання таких елементів у майбутньому”.

Щоправда, обираючи місце для встановлення зелених скульптур, комунальні служби вирішили не ризикувати і розмістити їх під пильним оком камер відеоспостереження.

Джерело і фото :khm.gov.ua

Автор: Алла Самойленко