Новини
Культура

Концертною програмою “Gala Verdi” стартує фестиваль “Опера в мініатюрі” у Кам’янці

Уже традиційним для липня у Кам’янці-Подільському став фестиваль “Опера в мініатюрі”. Цього року мистецтвом виконання оперних творів, яких в рамках заходів фестивалю відбудеться чимало, можна насолодитися у перший тиждень другого місяця літа.

Стартує “Опера” в суботу 1 липня о 19.00 годині в Кафедральному костелі святих апостолів Петра і Павла з концертною програмою “Gala Verdi” за участю симфонічного оркестру Івано-франківської обласної філармонії.
Другого липня о цій же порі на території Літнього дворику НІАЗу на пошановувачів оперного мистецтва чекає концерт вокальної та інструментальної музики “Мій рідний краю”.
Низка заходів відбудеться третього липня: о 16.00 годині пройде флешмоб на вулиці Соборній, з 15.00 до 21.00 у фоєй готелю “7 днів” – реєстрація на конкурс “Impreza. Опера в мініатюрі”, о 19.00 годині із сольною програмою у Коледжі культури і мистецтв виступить камерний оркестр з польського міста Заверче.
У четвертий день фестивалю в дитячій хоровій школі з 11.00 до 19.00 проходитиме відбірковий тур конкурсу фіналістів, а о 20.00 можна послухати у літньому дворику НІАЗу сольний концерт “Дві сповіді”.
Півфінал “Impreza. Опера в мініатюрі” збере учасників фестивалю в Дитячій хоровій школі об 11.00 годині.  Вже в четвер о сьомій годині вечора  також у літньому дворику НІАЗу відбудеться прем’єра опери Мирослава Волинського “Лісова пісня”.
В п’ятницю, сьомого липня у приміщенні Дитячої хорової школи об 11.00 буде організовано майстер-клас Belcanto, з 15.00 стартує фінал конкурсу, а о восьмій годині вечора на терасі готелю “7 днів” відбудеться концерт фіналістів та вечір неаполітанської пісні.

Автор: Адміністратор сайту