Новини
Події

Правоохоронці мають встановити винних у знищенні риби у річці Случ

На початку червня цього року  було встановлено факт загибелі водних живих ресурсів на водосховищі у селі Самчики Старокостянтинівського району, повідомляє Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області

Робочою групою, до складу якої увійшли державні та громадські інспектори з охорони навколишнього природного середовища, було обстежено берегову лінію дамби річки Случ та виявлено 1300 екземплярів незаконно знищеної плотви. З метою з’ясування причин загибелі риби, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області були відібрані проби поверхневих вод та проведено інструментально-лабораторні дослідження в результаті яких встановлено перевищення гранично-допустимих показників вмісту амонію сольового, БСК та ХСК.

Розмір заподіяної державі шкоди внаслідок загибелі водних біоресурсів склав 110500 грн. По даному факту матеріали в порядку статті 214 Кримінально-процесуального кодексу України для прийняття відповідного рішення скеровано в правоохоронні органи для встановлення винних осіб та притягнення до відповідальності.

Разом з тим, з метою запобігання подібних фактів, Держекоінспеціїю у Хмельницькій області продовжується кризовий моніторинг річки  Случ в межах  Самчиківської сільської ради Старокостянтинівського району.

 

Автор: Алла Самойленко