Новини
Суспільство

У Хмельницькому з вересня пенсіонери можуть стати “студентами”

З вересня цього року у пенсіонерів Хмельницького з’явиться можливість підвищити рівень своєї освіченості, отримати нові знання та друзів, зробити своє життя активним, цікавим та корисним. У місті діятиме «Університет третього віку».
Рішення про забезпечення людей похилого віку міста соціально-педагогічною послугою «Університет третього віку» підтримали члени виконавчого комітету, далі питання розглядатимуть на сесії.
Попередньо визначено, що «Університет третього віку» матиме такі соціально-педагогічні напрями: вивчення іноземних мов, основи володіння оргтехнікою, лекції та практичні заняття зі збереження здоров’я, правознавство, психологія, пошиття та ремонт одягу, агроландшафт, прикладне мистецтво, хореографія, хоровий спів.
Міський голова Олександр Симчишин переконаний, що пенсіонери міста охоче стануть «студентами» такого Університету:

“Університет третього віку» – це не просто навчання, це – такий собі згуртований клуб за інтересами для літніх людей. Вони можуть обрати щось творче: вишивка, гончарне мистецтво, або ж підівчити іноземні мови, опанувати комп’ютер чи бути краще обізнаними у правовому полі. У будь-якому випадку – це приноситиме і користь, і задоволення. Переконаний, що такі речі продовжують життя”.

Заняття будуть проводитись безкоштовно, у рамках Комплексної програми «Піклування» у місті Хмельницькому на 2017-2021 роки на базі Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування. На організацію навчального процесу кошти виділяють з міського бюджету, зазначають на сайті міськради.

“Загалом за рік плануємо провести навчання для близько 700 людей, уже понад 100 пенсіонерів записалося на курси, – говорить директор терцентру Ірина Ковальчук. – Заняття проводитимуться безкоштовно, на них можуть записатися усі охочі жінки, яким є 55 років та чоловіки, яким виповнилося 60”.

Для попереднього запису звертайтесь у Хмельницький міський територіальний центр соціального обслуговування (вул. Перемоги 7а, кабінет №5) або за телефонами: 63-03-64, 63-23-37, 0673846393.

Автор: Алла Самойленко