Новини
Суспільство

У Славуті встановили соціальні контейнери

29 червня у Славуті встановили 2 соціальні контейнери для збирання вживаних речей.

Одяг, взуття, іграшки, книги – це все славутчани можуть залишити у цих контейнерах, які будуть передані для потреб малозабезпеченим категоріям громадян.

Розташовані вони біля магазину «Економ», що у мікрорайоні «Сонячний» та біля магазину «Апельсин» на «Військовому містечку».

Випробував роботу контейнерів та вкинув перший пакунок речей, міський голова Василь Сидор:

– Враховуючи позитивний приклад інших українських міст, реалізувати таку ідею було вирішено і в Славуті. Запрошуємо кожного славутчанина, хто має вжиті та придатні для подальшого використання речі, зробити корисну справу – залишити їх у соціальному контейнері.

Автор ідеї, працівник управління інформаційного забезпечення та внутрішньої політики виконавчого комітету Славутської міської ради Павло Медведюк, розповів, що даний проект був реалізований за кошти «Громадського бюджету». Ключову роль у ньому відіграв досвід міст Луцька та Івано-Франківська. Через систему «PROZZORO» для виготовлення контейнерів була вибрана фірма «Екольвів» (м. Львів). Сьогодні, нарешті, соціальні контейнери встановлені у нашому місті.

Директор КУ «Славутський територіальний центр соціального обслуговування» Микола Паламарчук у свою чергу теж прокоментував дану подію, адже саме його працівники будуть займатися обслуговуванням соціальних контейнерів. Микола Федорович зазначив, що завдяки такому проекту збільшиться кількість надходжень речей, які стануть в пригоді іншим людям та висловив надію, що славутчани з розумінням поставляться до цієї доброї справи.

Шановні славутчани! Якщо у вас є непотрібні речі, які шкода викинути та нікуди подіти – несіть їх до соціальних контейнерів у Славуті!

Прес-служба Славутського МВК

Автор: Адміністратор сайту