Новини
Суспільство

У Славутському районі на Хмельниччині для виявлення лісових пожеж використовують телекамери

 Проблема попередження пожеж у лісових масивах та боротьба з ними особливо актуально стоїть перед лісівника у весняно-літній період.

З настанням спекотних днів у Славутському лісгоспі  приведено у повну готовність усі пожежні автомобілі, мотопомпи, пожежні модулі, відпрацьовано мобілізаційно-оперативні плани з гасіння лісових пожеж, у першу чергу у місцях з високими ризиками пожежної небезпеки. Облаштовано шістсот кілометрів мінералізованих смуг – переораних і очищених розривів між деревами для  недопущення низової лісової пожежі.

Але на Хмельниччині впроваджуються і новітні засоби по виявленню займання у лісових масивах.  Торік у Кривинському та Хутірському лісництвах  встановлено дві металеві вежі, на яких змонтовано  телесистеми. Вони мають вбудований модуль електронної карти, що дозволяє автоматично визначити місце займання методом засікання. Професійна  багатокамерна телесистема надає можливість приймати зображення та керувати всіма телекамерами, які виведено за допомогою радіоканального зв’язку на центральний пульт лісгоспу, або з будь-якого лісництва. Радіус дії телекамер 20 кілометрів. Вони перекривають майже весь лісовий фонд підприємства та частину Шепетівського й Ізяславського лісгоспів.

За матеріалами kmlis.gov.ua

Автор: Алла Самойленко