Новини
Політика

За кібербезпеку  філій  приватних банків,  газо- та електропостачальних компаній дбатиме  держава

Об’єкти критичної інфраструктури  мають бути підключені до державної ситеми кіберзахисту,- переконаний секретар РНБО Олександр Турчинов. При цьому, не залежно від того, чи ця структура державної, комунальної, а  чи приватної форми власності.  На думку очільника ради нацбеспеки України, оприлюденної на офіційному сайті РНБО, ситуація, що сталася із проблемами, спричиненими черговою хвилею кібератак,  напряму пов’язана із тим, що у Верховній Раді ні з п’ятої, ні з десятої спроби не вдалося народним обранцям  ухвалити пакет закнонпроектів, які б регламентували засади “інформаційної безпеки та кібернетичного захисту країни”.

Глава РНБО наголосив на тому, що законопроект,  відповідно до якого держава опікуватиметься кіберзахистом усієї критичної інфраструктури уже напрацьований і найближчими днями буде внесений до парламенту.

 

Для довідки: Критична інфраструктура – це системи, які мають важливе значення для підтримки життєво важливих соціальних функцій. Це підприємства та установи (незалежно від форми власності) таких галузей, як енергетика, хімічна промисловість, транспорт, банки та фінанси, інформаційні технології та телекомунікації (електронні комунікації), продовольство, охорона здоров’я, комунальне господарство, що є стратегічно важливими для функціонування економіки і безпеки держави. Пошкодження критичної інфраструктури, її руйнування або порушення в результаті стихійних лих, тероризму, злочинної діяльності або зловмисного поведінки, може істотно негативно вплинути на безпеку країни і добробут громадян.

Автор: Адміністратор сайту