Новини
Спорт

Хмельницькі мажоретки повернулися з чемпіонату Європи зі сріблом


Нещодавно в італійському місті Джуліанова проходив 17 чемпіонат Європи мажорет-спорту. Близько 3 тисячі учасників, 105 команд з 12 країн світу змагалися у досить ексклюзивному виді спорту. В Україні хмельницькі мажоретки «Альфа» – єдиний колектив, який займається цим видом спорту професійно. Тому саме їм випадає честь представляти країну на міжнародному рівні, повідомляє сайт Хмельницької міської ради.

Здобути призове місце на чемпіонаті Європи – це ще й означає отримати перепустку на наступний чемпіонат. Тому це в рази відповідально і з цим завданням юні хмельничанки впоралися.

«Для нас це завжди дуже хвилююче. За умовами чемпіонату команді, щоб потрапити необхідно перемогти у своїй країні, оскільки ми єдиний в Україні колектив. Тому доводилося їздити змагатися в інші країни, а це додаткові витрати для батьків наших дівчаток, – говорить хореограф колективу «Альфа» Наталія Мильнікова. –  Перепусткою може стати перше, друге або третє місце і цьогоріч ми знову його маємо. Тож наступного року ми знову їдемо на чемпіонат Європи».

На цей чемпіонат у Італію їздили 9 дівчаток, віком від 12 до 15 років. Загалом мали 11 виступів й отримали 3 призових місця під незмінним керівництвом Олександра Мильнікова, художнього керівника колективу та хореографа Наталії Мильнікової.
А буквально завтра 14 дівчаток, вже молодших за віком, теж вирушають змагатися у мажорет-спорті та представляти Україну на чемпіонаті в Болгарії.

Автор: Адміністратор сайту