Новини
Події

На Хмельниччині звинувачують у хабарництві сільського чиновника

У одному із сіл Шепетівського району на Хмельниччині посадовець вирішив підзаробити. Коли у його односельця виникла необхідність отримати правовстановлюючі документи на земельну ділянку, він звернувся до нього – спеціаліста з питань комунальної власності та земельних відносин сільської ради.  Втім, все виявилося не так просто: за отримання документів на земельну ділянку для комерційного використання чиновник став правити 1800  доларів США.

Все закінчилося так, як і мало закінчитися: хабарника затримали “на гарячому”  –  під час отримання частини обумовленої суми, а саме 25 тисяч гривень. Гроші правоохоронці вилучили, а самого горе-хабарника затримали. Зараз він відсторонений від роботи і знаходиться під домашнім арештом.
Як повідомив начальник слідчого відділу прокуратури області Володимир Готра, за результатами досудового розслідування слідчими прокуратури зібрано достатню кількість доказів у вчиненні вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального  кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто її надає будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).
Обвинувальний акт за підозрою у вчиненні вказаного кримінального правопорушення направлено для розгляду до Шепетівського міськрайонного суду.
Довідково: санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.
 За матеріалами прес-служби прокуратури Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко