Новини
Події

У Хмельницькій області випробували самохідні артилерійські установки

У Шепетівці на Хмельниччині розміщується підприємство, яке входить до концерну “Укроборонпром” і займається ремонтом і  модернізацією ракетних системи залпового вогню БМ-21 “Град” та 9П140 “Ураган”, самохідних артилерійських установок 2С1 “Гвоздика”, 2С3 “Акація”, 2С5 “Гіацинт-С”, 2С19 “Мста-С”, 2С7 “Піон”,  машин управління вогнем артилерії,  мінометів, засобів управління військами, комплексів протитанкових керованих ракет та виготовленням широкого асортименту запасних частин.

У порівнянні з 2013 роком ДП “Шепетівський ремонтний завод” збільшив обсяги виробництва майже в 4 рази. Це стало можливим завдяки роботі виїзних бригад, які відновлюють бойову техніку безпосередньо в зоні АТО.

Результати роботи заводу були високо оцінені Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, який під час свого візиту на “Шепетівський ремонтний завод” у січні 2017 року підкреслив успіх підприємства у реалізації програми імпортозаміщення. Силами заводу, інших підприємств-учасників Концерну та приватних українських виробників було замінено сотні найменувань комплектуючих. Серед них – прицільні комплекси, системи наведення, електронне устаткування та вогневі системи для самохідних артустановок, систем реактивного залпового вогню та гаубиць.

Нещодавно проведено успішні приймально-здавальні випробування чергової партії самохідних артилерійських установок 2С3 “Акація” та 2С1 “Гвоздика” перед передачею до Збройних Сил України. Для перевірки роботи всіх систем  самохідні артилерійські установки у присутності представників замовника успішно здійснили серію пострілів та марш-кидок на спеціальному полігоні у Хмельницькій області.

2С3 “Акація”, яка пройшла на ДП “Шепетівський ремонтний завод” повний цикл відновлення всіх систем, оснащена 152-мм гаубицею, яка здатна вести вогонь на відстані біля 17-20 км, в тому числі – сучасними керованими снарядами типу “Квітник”. Бойова машина вагою у 27,5 т. може рухатись зі швидкістю до 60 км/год, завдяки чому досягається висока мобільність та гнучкість застосовування на полі бою.

У свою чергу, 2С1 “Гвоздика” оснащена меншою за калібром 122-мм гаубицею з дальністю ураження цілей біля 15 км. Більш легка “Гвоздика”, масою 15,7 т. також може рухатись зі швидкістю 60 км/год, при цьому машина має можливість форсувати водні перешкоди уплав.

Підприємство продовжує збільшувати свій внесок у зміцнення обороноздатності України, працюючи не тільки над відновленням наявного озброєння, а й, разом з іншими підприємствами-учасниками “Укроборонпрому”, над створенням нових зразків сучасної та перспективної зброї”, –  зазначив директор заводу Олег Турінський.

За матеріалами сайту shepetivka.com.ua

 

 

Автор: Алла Самойленко