Новини
Події

Київські підприємства покарані за змову під час державної закупівлі на Хмельниччині

Два київських підприємства –  ТОВ «Номінал-клапан «ДИСК» та ТОВ «АЛЬФА НВП» –  позбавлені права брати участь у державних закупівлях протягом наступних трьох років.

Таке покарання комерційні структури понесуть за нечесну поведінку під час участі у відкритих торгах, які проводило ВП «Хмельницька АЕС» ДП «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» восени 2016 року.

Предметом закупівлі були   золотник, сідло, ущільнююче кільце, осьова втулка, установочне кільце.

Торги провели, переможця визначили. Ним стало ТОВ «Номінал-клапан «ДИСК». Але дивним виглядало те, що документи на участь у торгах були оформлені однаково. Сертифікати підтвердження якості продукції теж були ідентичними. До всього, підприємства-учасники торгів мали тісні ділові стосунки, оформлені відповідним договором.

Про те, що не все чисто у намірах учасників торгів, свідчив також факт відсутності у ТОВ «АЛЬФА НВП» товару, який воно мало поставити атомникам у випадку перемоги на торгах. Більше того, навіть придбавати його не планували.

Усе ці факти викликали підозру у тому, що між учасниками торгів була змова. Узгоджені дії спотворювали результати торгів. За це Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «АЛЬФА НВП» (м. Київ) та ТОВ «Номінал-клапан «ДИСК» (м. Київ) загалом на 70 тис. грн і на три роки заборонило участь у державних закупівлях.

За матеріалами ХОТВ АМКУ

 

Автор: Алла Самойленко