Новини
Суспільство

Поліція закликає хмельничан уберегти свої оселі від злодіїв

За перший літній місяць на території Хмельницької області зареєстровано не один десяток крадіжок з будинків та квартир громадян. У більшості випадках з осель зникали чималі суми грошей, побутова та будівельна техніка, а також ювелірні вироби.

У житла громадян злодії пробиралися різними способами: ламали серцевини замка та використовували відмички. Такі крадіжки, зазвичай, вчиняються „кваліфікованими” злочинцями.

Значною також є частка крадіжок з квартир та будинків, які вчиняються шляхом злому дверей, проникнення через вікна, а також шляхом „вільного доступу”, що створюються самими потерпілими. Адже нерідко люди зберігають ключі в обумовлених місцях, залишають незачинені двері, допускають в приміщення сторонніх осіб.

Оселі, які були пограбовані з початку літа, не були оснащені охоронними системами, а тому власники будинків, економлячи одну-дві сотні гривень в місяць втратили за кілька хвилин десятки, а дехто і сотні тисяч. Як кажуть, скупий платить двічі…

З метою зменшення, а також попередження майнових злочинів, правоохоронці закликають громадян дотримуватися елементарних заходів безпеки, бути пильними при появі підозрілих осіб чи їхньої надмірної цікавості з приводу чийогось житла або майна.

Автор: Адміністратор сайту