Новини
Події

Агропідприємство «Перлина Поділля» на Хмельниччині стало черговою жертвою “земельних” рейдерів

Антирейдерська комісія скасувала державну реєстрацію на 300 га землі, яку обробляє ТОВ НВА «Перлина Поділля». Мовляв,  підприємство не подало довідки щодо відсутності попередньої реєстрації.
– Це зухвалий обман. Усі відповідні документи в рамках законодавства були подані для реєстрації! Упевнений: існує змова так званої антирейдерської  комісії з агрохолдингом, який претендує на ці земельні ділянки, – заявляє гендиректор товариства  Сергій Іващук і пояснює:

– 20 червня 2017 року представники підрозділу агрохолдиннгу, який претендує на землі, подали скаргу на дії державних реєстраторів, котрі реєстрували майнові права у договорах оренди земельних ділянок, укладених  селянами з ТОВ НВА «Перлина Поділля» до відповідної комісії Мін’юсту.  Уже через три дні комісія ці скарги розглянула за 40 хвилин. Це при тому, що мали б братись до уваги 200 реєстраційних дій,  не кажучи вже про сотні сторінок заперечення на скарги, які подали юристи «Перлини Поділля».  Останні відверто проігноровані.  Уже 30 червня були готові накази про скасування держаної реєстрації на 300 га – раніше за правові виснови, на підставі останніх мали б накази грунтуватись. Наші юристи виявили ще цілу низку порушень. Усе це – квапливий процес виконання конкретного замовлення на землі нашого підприємства.

Коли комісія розглядала справу про скасування реєстрації на землю для «Перлини Поділля», до столиці приїхали мешканці сіл Білогірщини, представники місцевого самоврядування, орендодавці. Вони хотіли донести до владних кабінетів, що задоволені співпрацею з «Перлиною Поділля», її соціальною відповідальністю і баченням майбутнього села та не бажають експерементів з передачею паїв  невідомим чужим особам.

– У травні  ми вже ставали жертвами силової атаки з боку іншого недобросовісного бізнесу, – нагадує Сергій Іващук. – Тепер чергова, ще більш небезпчна, бо відбувається під прикриттям державної влади. Очевидно, що в Україні склались сприятливі умови для знищення малих та середніх агровиробників. А комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Міністерстві юстиції фактично перетворилася в головного рейдера країни.

 

Автор: Алла Самойленко