Новини
Суспільство

Через борги мешканці Славути залишились без води

Через безвідповідальні дії Славутського РЕМ, у місті склалася загрозлива ситуація з приводу забезпечення населення міста безперебійним централізованим водопостачанням та водовідведенням, яке здійснюється комунальним підприємством Славутське УВКГ.

Так, з 06.07.2017 р. Славутський РЕМ обмежив подачу електроенергії на об’єкти водопостачання від свердловин вказаного комунального підприємства.

Відповідно до інформації Славутського УВКГ, станом на 01 січня 2016 року, не відшкодована різниця в тарифах на послуги з водопостачання та водовідведення складає 5963760 грн.

За таких умов комунальне підприємство Славутське УВКГ перебуває у вкрай скрутному фінансовому становищі, та не спроможне забезпечити своєчасне фінансування обов’язкових платежів.

В зв’язку з цим, на даний час у Славутському УВКГ виникають борги по оплаті послуг за спожиту електроенергію, що станом на 01.07.2017 р. становить 1995183,23 грн.

Постановою Кабінету Міністрів України № 332 від 18.05.2017 р. передбачена можливість проведення взаєморозрахунків на підставі договору про організацію взаєморозрахунків, який укладається підприємствами, що виробляли, транспортували та постачали теплову енергію та надавачами послуг з централізованого водопостачання і водовідведення.

Однак, енергопостачальна компанія ПАТ «Хмельницькобленерго» відмовилась від проведення вказаних взаєморозрахунків.

“Крайніми” у ситуації що склалася, стали міська влада та КП «Славутське УВКГ», які неодноразово зверталися до Уряду з вимогою вирішити дану проблему, та мешканці міста, які залишилися без води та поставили під реальну загрозу своє життя і здоров’я.

Автор: Адміністратор сайту