Новини
Суспільство

В селах на Хмельниччині тривають рейди-обстеження з легалізації праці

3 липня 2017 року робоча група по виявленню громадян, що здійснюють діяльність на ринках району та торгівельних центрах без державної реєстрації, як суб’єкти господарювання та по виявленню неоформлених найманих працівників провела обстеження 7 торговельних закладів та кафе в селах В.Зозуленці, М.Зозуленці, Заслучне.

За встановленими фактами по виявленню неоформлених найманих працівників робочою групою складено 3 акти обстеження за дотриманням роботодавцем законодавства щодо укладання трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами) – 1 акт по магазинах Великозозулинецької сільської ради, 2 акти –   у с. Заслучне.

У разі неоформлення найманих працівників матеріали обстежень будуть відправлені до Управління Держпраці у Хмельницькій області.

Окрім того, в цілому ряді обстежуваних магазинів виявлені факти порушення умов зберігання продуктів та товарного сусідства (сира та готова продукція зберігається разом) та відсутності дезинфікуючих засобів. В окремих магазинах побутова хімія знаходиться в сусідстві з продуктами харчування. Майже всі торгівельні заклади за невеликим виключенням потребують генерального прибирання.

Автор: Адміністратор сайту