Новини
Події

За нечесну конкуренцію під час державної закупівлі на Хмельниччині оштрафовано два підприємства

Після подання Управління Служби безпеки України у Хмельницькій області Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України встановило, що під час закупівлі робіт з капітального ремонту ЦПЗ №6 м. Славута ТОВ «Поділля Еко-буд» (с. Шаровечка, Хмельницький район) та ТОВ «Гідроізоляційні системи» (м. Хмельницький) у 2014 році узгодили свої дії. Підприємства перед торгами обмінювалися інформацією і разом готували документи, необхідні для участі у торгах. Поштові відправлення отримувала одна і та ж особа,  обидва учасники торгів розміщені за однією адресою і мають однакові контактні номери телефонів. За таких умов не могла йти навіть мова про якусь конкурентність торгів, які проводила Хмельницька дирекція УДППЗ “Укрпошта”.

Таким нечесним способом перемогло у конкурсі  ТОВ «Гідроізоляційні системи».

ТОВ «Поділля Еко-буд» (с. Шаровечка, Хмельницький район) та ТОВ «Гідроізоляційні системи» (м. Хмельницький) оштрафовані загалом на 121 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії, які призвели до спотворення результатів торгів.

Відповідно до чинного законодавства ТОВ «Поділля Еко-буд»  та ТОВ «Гідроізоляційні системи» на 3 роки позбавляються права брати участь у державних закупівлях.

 

Автор: Алла Самойленко