Новини
Події

Хмельницького забудовника примусили сплатити пайові внески

До бюджету Хмельницького за рішенням суду з забудовника стягнуто більше 350 тис. грн., повідомляють у прокуратурі  області.

Минулого року підприємство   уклало договір із Хмельницькою міською радою про сплату до місцевого бюджету пайових внесків. Це підприємство виступало замовником будівництва  торгового центру у Хмельницькому. Відповідно до законодавства,  замовник зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, сплативши до бюджету відповідні кошти.
Однак підприємство свої зобов’язання не виконало і в обумовлений строк кошти на розвиток інфраструктури міста не сплатило. Не було реакції і на претензії міської ради про сплату боргу, тому місцева прокуратура відстояла інтереси територіальної громади міста, порушені недобросовісним забудовником, шляхом звернення до суду з позовом про стягнення до бюджету більше 350 тис. грн. коштів пайової участі.
Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, господарським судом Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
У зв’язку з відмовою боржника сплачувати кошти, рішення суду перебувало на примусовому виконанні органів державної виконавчої служби.
Завдяки вжитим заходам на сьогодні рішення суду виконано у повному обсязі, до бюджету міста Хмельницького стягнуто третину мільйона гривень.
Прес-служба прокуратури Хмельницької обла

Автор: Алла Самойленко