Новини
Події

У Хмельницькому бабуся віддала шахраям 40000 гривень, аби врятувати сина

Нерідко шахраї телефонують обраній жертві та повідомляють, що близька  людина скоїла якийсь злочин чи стала винуватцем дорожньо-транспортної пригоди і  терміново потрібні кошти на лікування людини, яка стала жертвою ДТП.  Буцім, задля звільнення від кримінальної відповідальності їм необхідно терміново перерахувати гроші на вказаний номер телефону або поповнити банківський рахунок. При цьому злочинці вимагають у потерпілих не роз’єднувати зв’язок з ними до того, як їм перерахують гроші. Це робиться для того, щоб жертва не могла передзвонити до родича і перевірити, чи з ним справді щось сталося.

У поліції Хмельниччини повідомляють, що  жертвою шахраїв стала 84-річна бабуся, жителька обласного центру. Вчора, 10 липня,  близько 16.00 години невідома особа зателефонувала на стаціонарний телефон до місцевої жительки, представившись її сином та повідомила про те, щозадля уникнення   кримінальної відповідальності, яка може настати внаслідок ДТП ( наїзд на пішохода), шахрайським шляхом заволоділа 40000 гривень, які жінка передала біля свого під’їзду водію таксі (номер таксі та марки автомобіля не пам’ятає). Таксист назвався другом її сина.

Через деякий час до бабусі приїхала внучка, і, як виявилось, ніякого ДТП не було і син не телефонував до матері.

По даному факту відкрито провадження за ст. 190. Шахрайство – заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Автор: Алла Самойленко