Новини
Події

У мешканки Хмельницького на городі поліція знайшла мак

Під час проведення комплексної оперативно-профілактичної операції під умовною назвою «Мак» вчора працівники Південно-Західного відділення поліції Хмельницького відділу поліції виявили у 60-річної місцевої жительки 290 кущів зелених насаджень маку на присадибній ділянці, яка знаходиться біля помешкання по вулиці Північна. Зі слів жінки,  рослина насіялась самостійно, вона збиралася її знищити, але не встигла.

Рослини вилучено та направлено до НДКЕЦ при ГУНП в Хмельницькій області для проведення експертизи. По даному випадку  відкрито провадження за ч. 1 ст. 310 ККУ  Посів або вирощування снотворного маку чи конопель.

 Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель караються штрафом до п’ятидесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Поліція нагадує,  що у Хмельницькому та  Хмельницькій області, зокрема, проходить комплексна оперативно-профілактична операція під умовною назвою «Мак». На даний час проходить практичний етап тривалістю 4 місяці — з 1 червня по 28 вересня.
Мета цієї операції — виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків.
Поліцейські закликають громадян не бути байдужими і повідомляти про відомі насадження, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів за телефонам 102 або ж звертатися до найближчих відділів та відділень поліції.

Автор: Алла Самойленко