Новини
Суспільство

Інспектори Держгеокадастру у Хмельницькій області порахували заподіяну за півроку шкоду від порушень земельного законодавства

За шість місяців 2017 року державними інспекторами Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області здійснено 67 перевірок дотримання вимог земельного законодавства на загальній площі 13396 гектарів та перевірено 2484 рішення (розпорядження) органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. За результатами проведених перевірок виявлено 111 порушень вимог земельного законодавства на загальній площі 1469 гектарів, з яких виявлено 14 рішень (розпоряджень) органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування прийнятих з порушеннями чинного земельного законодавства. З метою вжиття заходів інспекторського впливу для усунення виявлених порушень, державними інспекторами складено 62 протоколи про адміністративні правопорушення. Порушникам вручено 62 приписи про усунення порушень, винесено 8 постанов про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 1615 гривень та 6 постанов про закриття справи на підставі п.8 ст.247 КУпАП та нараховано шкоду, заподіяну внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, зняття ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) без спеціального дозволу на загальну суму 1188093 гривень, з яких завданої державі – 1081547 гривень. Державними інспекторами ведеться робота по відшкодуванню завданої державі шкоди, внаслідок чого в добровільному порядку порушниками сплачено 66256 гривень шкоди заподіяної державі внаслідок вчинення порушень земельного законодавства. Матеріали перевірок з розрахунками шкоди на загальну суму 765616 гривень направлено до правоохоронних органів для вжиття заходів прокурорського реагування щодо усунення виявлених порушень та стягнення в судовому порядку завданої внаслідок порушень земельного законодавства шкоди.

Крім того, державними інспекторами розглянуто 96 звернень громадян та юридичних осіб та 102 звернення органів прокуратури та інших правоохоронних органів, повідомляють у Головному управлінніДержгеокадастру у Хмельницькій області.

Автор: Алла Самойленко