Новини
Суспільство

Малеча з “Журавлика” у Хмельницькому тепер знає про свої права майже все

Дитячий садочок “Журавлик” у Хмельницькому недавно приймав серйозних гостей. До дитячого закладу завітали співробітники управіння юстиції у Хмельницькій області. Прийшли вони з тим, аби розказати дітям в доступній ігровій формі про те, які права вони мають. Малеча з зацікавленістю та ентузіазмом поставилася до участі у пізнавальному заході.

На питаня чи є у вас права, дошкільнята одноголосно відповідали “Так”, але які саме – довелося з’ясовувати разом з працівниками з питань правової освіти. Представники від управління юстиції розповіли малечі не лише які права вони мають, але і як їх правильно трактувати та застосовувати. Діти із захопленням розглядали ілюстративні матеріали про свої права.

Малечі випала нагода не просто дізнатися про свої права, але й випробувати отримані знання. Для маленьких слухачів влаштували вікторину, під час якої вони мали відгадувати, які права людини були порушені у відомих всім казках. Діти активно піднімали руки та пропонували свої версії можливих правопорушень. За правильні відповіді юних громадян нагороджували відзнаками “Маленьких знавців права”. Тож вже обізнана і задоволена малеча позбирала всі відзнаки та подякувала за проведений захід.

За матеріалами justice-km.gov.ua

Автор: Алла Самойленко