Новини
Події

На Хмельниччині розслідується факт отримання хабара заступником директора медколеджу

На Хмельниччині правоохоронці зафіксували факт вимагання та  одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення екзаменаційно-приймальною комісією навчального закладу. Про це повідомляють у прокуратурі області. Для цього слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в області у співпраці із співробітниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України провели негласні слідчі (розшукові) дії.

Від двох абітурієнтів заступник директора Хмельницького базового медичного коледжу вимагала хабар у сумі 4,5 тис. доларів США. Під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди правопорушницю викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а неправомірно одержані кошти вилучено.

За вказаним фактом слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.
На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманій особі запобіжного заходу.
Довідково:санкція ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України передбачає покарання від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Автор: Алла Самойленко