Новини
Інфраструктура

У Славуті ремонтують відділення невідкладної допомоги районної лікарні

Щорічно в Славутську ЦРЛ госпіталізується близько 12 тисяч пацієнтів, півтори із них потребують невідкладної допомоги. В умовах, які на сьогоднішній день є в приймальному відділенні, таку допомогу надати повноцінно неможливо.

Через те було прийнято рішення створити у Славутській ЦРЛ відповідне відділення, аби мати можливість прийняти пацієнтів, надати спектр невідкладної допомоги, провести діагностичні процедури, при необхідності госпіталізувати пацієнта до двох діб. Це суттєво покращить рівень надання медичної допомоги жителям Славути та Славутського району. Таке відділення є обов’язковим для лікарень інтенсивного лікування, на статус якої претендує і Славутська ЦРЛ. Відповідна робота проводиться і для того, щоб саме Славутська ЦРЛ була лікарнею інтенсивного лікування Шепетівського округу.

У відділенні невідкладної допомоги буде приміщення для розміщення пацієнтів, перев’язочна, маніпуляційна, процедурний кабінет, діагностичний кабінет, в якому проводитиметься ультразвукова діагностика та фіброгастроскопія. В планах також і придбання мобільного рентгенапарату. Ремонтні роботи планується завершити протягом півтора місяця.

Роботу відділення забезпечуватимуть фахові лікарі.

Докладніше у сюжеті ТРК Контакт-Славута

Джерело

Автор: Алла Самойленко