Новини
Суспільство

Польська молодь приїхала до Ізяслава для впорядкування старих польських цвинтарів

Вже шостий рік поспіль до Ізяслава приїжджають учасники польського культурологічного проекту «Могилу прадіда врятуй від забуття» із міста Олешніца Дольно-Шльонського воєводства Республіки Польща. У ході названого проекту його учасники, а це учнівська молодь віком від 14 до 17 років, здійснюють впорядкування старих польських цвинтарів на території Хмельницької, Житомирської та Вінницької областей.

От і цього року до Ізяслава завітала група польської учнівської молоді та чолі із своїм керівником, постійним учасником реалізації проекту на території Ізяславщини, пані Малгожатою Таяк-Скрок. Слід зазначити, що до впорядкування  польського  кладовища в місті Ізяслав, яке розташоване по вулиця Незалежності, активно долучились і представники учнівської молоді міста. За ці шість років між молоддю міст Ізяслав та Олешніца встановились дружні партнерські стосунки, які закріпились вже декількома візитами юних ізяславчан до Польщі.

Реалізація даного проекту є прикладом того, як повинні будуватися сучасні польсько-українські відносини, а саме –  на принципах поваги до історії обох народів, розуміння особливостей менталітету кожної нації, дружби та порозуміння між двома європейським державами об’єднаної Європи, повідомляють у Хмельницькій ОДА.

Автор: Алла Самойленко