Новини
Культура

У Кам’янці-Подільському зберуться відомі скульптори на фестиваль «Поділля Woodcraft»

У рамках нового фестивалю «Поділля Woodcraft», що проходитиме у Кам’янці-Подільському 7-17 серпня, на території житлового комплексу «Нова Будова» буде сформовано мініатюрний парк скульптур, який зможе поповнити скарбничку об’єктів культурного туризму міста.
Адже фест передбачає відродження образів майстрів ремісничих цехів, що діяли в Кам’янці. Кожен зі скульпторів-учасників обере та відтворить у дереві висотою 2,5 метри образи годинникарів, гончарів, каменярів, лучників, стельмахів, ткачів чи представників інших професій, що відповідають історичним даним.
До участі запрошені відомі в Україні та за її межами скульптори. Формат заходу передбачає speed carving – швидку різьбу. 12 серпня протягом 2-3 годин майстри вирізатимуть роботи меншого розміру (до одного метра), що стане справжнім видовищем для відвідувачів фесту. Кожна дерев’яна фігура стане окремим лотом аукціону, кошти з якого будуть направлені на благодійність.
Також у програмі заходу – мистецькі майстер-класи з ковальства і кераміки, до яких будуть залучені всі бажаючі гості фестивалю, повідомляють на сайті міської ради.

Джерело turist.km.ua

Автор: Алла Самойленко