Новини
Інфраструктура

У Городку на Хмельниччині встановлюють зупинки транспорту, як у Польщі

Декілька тижнів тому  біля ринку «Форум» облаштували нову зупинку громадського транспорту. Минулого тижня ще одну встановлено в центрі міста, повідомляє nashgorodok.km.ua.

Про те, що даткові автобусні зупинки у місті  необхідні, до міської ради не раз зверталися мешканці  міста і району. Особливо – з проханням встановити зупинку на вулиці Грушевського.

– Тут чекають на автобус люди, які їдуть у Сатанівську зону, зокрема – у Кремінну, Радковицю, Борщівку, а також Бедриківці, – зауважує Олена Гріх, секретар Городоцької міської ради. – І транспорт вони чекають завжди просто неба в будь-яку погоду. Тож міська рада не могла проігнорувати прохання людей, винайшла кошти у міському бюджеті і замовила додаткові зупинки.

На виготовлення такої зупинки потрібно близько тижня. Спершу спеціалісти зварюють металеву конструкцію, потім накривають її полікарбонатом, встановлюють дерев’яні лавочки і фарбують. Окрасою зупинки є квітники та патріотичні фото з написом «Я люблю тебе, мій Городок». Варто зазначити, що ідея та дизайн саме таких зупинок належить депутату міської ради Анатолію Матвєйцеву.

– У Польщі побачив подібні зупинки, але при їх виготовленні були внесені певні корективи, – розповідає Анатолій Матвєйцев. – Щось удосконалено, щось – змінено. Маємо чимало ідей, щоб зробити наше місто ще кращим. Аби лише молодь цінувала все, що ми робимо, не нищила і не ламала, а допомагала нам.

Поки що у місті буде облаштовано три нових зупинки. Дві із них вже встановили: одну – по вулиці Шевченка, біля ринку «Форум», іншу – по вулиці Грушевського, навпроти магазину «Ольга». Ще одну планують встановити на перехресті вулиць Гончара та Київської.

Автор: Алла Самойленко