Новини
Події

Посол Франції передала допомогу кам’янецьким військовим

Учора  Центр розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України, що розташований у нашому місті  з робочим візитом відвідала делегація на чолі з Надзвичайним і Повноважним послом Французької Республіки в Україні пані Ізабель Дюмон.

Під час перебування у військовій частині пані Посол передала донорську гуманітарну допомогу від уряду Франції. Зокрема, українські сапери отримали 25 комплектів костюмів для розмінування PROTECOP, 25 шоломів з захисним забралом VISORV50 та 10 пар спеціального взуття MATRAMINES.
Під час урочистої церемонії передачі спорядження Посол Франції в Україні пані Ізабель Дюмон наголосила, що  церемонія є свідченням продовження французької політики підтримки України, яка була підтверджена новообраним Президентом Франції Эмануелем Макроном під час його зустрічі з Президентом Петром Порошенко.
— Мені почесно сьогодні бути в Центрі розмінування. Тут готують фахівців з розмінування, які є елітою Збройних Сил, які ризикуючи власним життям, рятують інші і повертають цивільному населенню можливість жити в мирі та безпеці. Саме тому Франція вирішила спрямувати свої зусилля аби допомогти обладнанням. Це обладнання відповідає найсучаснішим зразкам, яким оснащені французькі підрозділи і буде найкращим чином використане у надзвичайно напруженому операційному контексті. Таке спільне використання однакового обладнання ілюструє братерство по зброї, яке існує між французькими та українськими воїнами. Пишайтеся своєю країною та своєю місією, яку покладена на вас. Я зі свого боку горда бути серед вас та зробити від імені Франції такий внесок у служіння безпеці населення та військових України, — наголосила пані Ізабель Дюмон.
Також дипломат повідомила про можливість проходження франкомовними українськими саперами стажування в підрозділах збройних сил Французької Республіки.
Заступник начальника Центру розмінування підполковник Олег Гаврилюк подякував за моральну підтримку, дорадчу та гуманітарну допомогу, яку здійснює уряд Франції.
— У 2015 році представники збройних сил Франції проводили заняття з нашими військовослужбовцями щодо виявлення саморобних вибухових пристроїв. Сьогодні ми отримали дуже необхідне захисне спорядження, яке буде використано під час гуманітарного розмінування територій. Воно підвищить якість і ефективність нашої роботи, а головне — захищеність особового складу, — зазначив підполковник Олег Гаврилюк.
Французькі дипломати ознайомились з навчально-матеріальною технічною базою Центру розмінування, системою підготовки саперів, кінологів та розрахунків мінно-розшукової служби. На одному з навчальних місць гості мали змогу ознайомитися зі специфікою проведення гуманітарного розмінування.За матеріалами сайту Міністерства оборони України

Автор: Адміністратор сайту