Новини
Суспільство

Ситуація з вакцинами у Хмельницькій області

Головний епідеміолог Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Олександр Мирний поінформував про ситуацію із вакцинами у Хмельницькій області.

Посадовець повідомив, що до кінця поточного року  вистачить  медичних імунобіологічних препаратів-вакцин проти полімієліту (оральна ОПВ та інактивована ІПВ), дифтерії та правця АДП для дітей 6-річного віку, дифтерії та правця АДП-м для дітей та дорослих, гемофільної інфекції, сказу (антирабічна) «Рабіпур».

Буде задоволена на найближчі 3-4 місяці потреба у вакцинах проти дифтерії, правця та кашлюку АКДП (заявка надана в «Укрвакцину», очікується наказ про її розподіл, передбачена поставка в область наприкінці липня), кору, паротиту та краснухи КПК (завезення в Україну чергової партії заплановане до кінця липня з подальшим наданням в область).

Разом з тим, немає вакцини проти туберкульозу БЦЖ, вірусного гепатиту В. Але першу вакцину планують завезти в Україну  у серпні, другу – наприкінці липня (заявка надана в «Укрвакцину», очікується наказ про її розподіл). Ці вакцини  відсутні в більшості регіонів Україні.

 

Отримані як гуманітарна допомога МОЗ України протиботулінічний антитоксин та протиправцевий імуноглобулін можуть надійти в область при реєстрації захворювання за клопотанням Департаменту.

Головний епідеміолог Департаменту Олександр Мирний нагадав мешканцям Хмельниччини, що не варто  нехтувати профілактичними щепленнями та проводити їх відповідно до календаря. Це – найоптимальніший спосіб захистити себе та своїх дітей від небезпечних і, часом, невиліковних захворювань.

Джерело www.doz.adm-km.gov.ua

Автор: Алла Самойленко