Новини
Суспільство

Як борються з корупцією у Держгеокадастрі Хмельницької області?

У 2015 році було затверджено План заходів Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області  з виконання Державної програми щодо реалізації засад державної антикорупційної політики в Україні   на 2015-2017 роки. Що ж було зроблено Головним управлінням Держгеокадастру на Хмельниччині у другому кварталі цього року для подолання корупції?

 

Протягом цього часу в Головне управління Держгеокадастру у Хмельницькій області надійшло три повідомлення про врегулювання конфлікту інтересів та одне повідомлення про можливий потенційний конфлікт інтересів. Відповідно до вимог законодавства врегулювання конфлікту інтересів здійснювалось шляхом усунення особи від виконання завдання, вчинення дій, прийняття рішення чи участі в його прийнятті в умовах реального чи потенційного конфлікту інтересів.

За вчинення корупційних правопорушень до дисциплінарної чи адміністративної відповідальності посадові особи Головного управління та територіальних органах Держгеокадастру у Хмельницькій області протягом ІІ кварталу 2017 року не притягувались, повідомляють у Головному управлінні. Не  притягувались до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень з початку 2017 року  і працівники управління.

Однак, у другому кварталі поточного року до  Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури направили один акт службового розслідування причин та умов, які сприяли пов’язаному з корупцією правопорушенню.

За три місяці другого кварталу до Національного агентства з питань запобігання корупції  направлено 18 повідомлень про встановлення факту неподання чи несвоєчасного подання декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

 

На інформаційних стендах та офіційному сайті Головного управління розміщено інформацію про засоби зв’язку, на які можна повідомити про можливі корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення. Однак такі повідомлення  від працівників Головного управління не надходили. До Головного управління протягом  2017 року викривачі не звертались.

Однак, на підставі анонімного звернення Комісією Головного управління було проведено перевірку деяких питань діяльності відділу у м. Кам’янці-Подільському Міськрайонного управління у Кам’янець-Подільському районі та м. Кам’янці-Подільському Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, викладених у скарзі. За результатами перевірки було встановлено, що факти, викладені у даній скарзі, не знаходять свого підтвердження. Проте, з метою перевірки фактів можливого порушення вимог статті 28 Закону України «Про запобігання корупції», матеріали перевірки було направлено спеціально уповноваженим суб’єктам у сфері протидії корупції.

Також, Головним управлінням направлено два повідомлення до органів поліції Хмельницької області для вжиття відповідних заходів щодо виявлення факту підробки наказів Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою.

На виконання наказу Держземагентства України від 12.03.2013 № 111 «Про невідкладне інформування щодо фактів правопорушень», Головним управлінням забезпечено надсилання до Держгеокадастру термінових повідомлень про факти  із ознаками правопорушень та злочинів, стосовно працівників органів Держгеокадастру, виїмки оригіналів документів тощо. Так, протягом ІІ кварталу 2017 року було надіслано одне термінове повідомлення щодо виїмки оригіналів документів у Відділі у Летичівському районі Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області.

Призначення на посади посадових осіб категорії «Б» в Головному управлінні відбувається за результатами конкурсу та після проведення спеціальної перевірки.

За матеріалами http://khmelnytska.land.gov.ua/

Автор: Алла Самойленко