Новини
Події

Хмельницьку АЕС відвідав народний депутат України Лев Підлісецький

20 липня з робочим візитом Хмельницьку АЕС відвідав народний депутат України Лев Підлісецький. Народний обранець побував в машинному відділенні, на блочному щиті управління другого енергоблока та зустрівся із керівниками підрозділів атомної станції.

Під час зустрічі з атомниками, яку ініціював депутат, головною тематикою для обговорення був Закон України «Про ринок електричної енергії». Зокрема, учасники наради обговорили ключові зміни при впровадженні цього закону і переході на нову модель ринку електроенергії.

За словами народного обранця, з липня 2019 року планується розпочати впровадження нової моделі ринку електроенергії. Для цього необхідно здійснити ще багато законодавчих змін та створити необхідні умови.

Фахівці Хмельницької АЕС, в свою чергу, здійснили аналіз можливості переходу на нову ринкову модель. За словами заступника головного інженера з електрообладнання та систем контролю управління ВП ХАЕС Олександра Копійка, для впровадження такої моделі необхідно модернізувати відповідне обладнання та вирішити низку організаційних питань.

Аналізуючи всі за і проти щодо нової моделі ринку електроенергії в Україні, головним завданням АЕС Лев Підлісецький вбачає створення можливості для максимального виробництва електроенергії з врахуванням маневреного режиму.

«Переконаний, що такі компанії як Енергоатом дістануть найбільше користі від нової моделі енергоринку. Чим успішніше будете ви, тим міцнішою буде економіка держави»- констатував народний депутат.

Під час візиту депутата також поінформували про стан справ на підприємстві та найближчими планами та перспективами.

 

Автор: Алла Самойленко