Новини
Події

Рятувальники прибрали отруйний метал на речовому ринку у Хмельницькому

Учора вранці о 10:40 на пункт зв’язку 1-ї державної  пожежно-рятувальної  частини  надійшло повідомлення від мешканця Хмельницького про те, що на території одного з речових ринків на сходах між торговими контейнерами  виявлено невідому речовину, схожу на ртуть.

Одразу на місце події була спрямована група спеціальних робіт з радіаційно-хімічного захисту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС області на пересувній хіміко-радіометричній лабораторії.

Прибувши на місце події, рятувальники вилучили  ртуть загальною вагою 174 грам. Було проведено демеркурізацію відповідної ділянки  та  здійснено контрольні заміри концентрації парів ртуті за допомогою спеціального приладу, який показав допустиму норму, запевняють рятувальники.

До відома: Ртуть — метал сріблясто-білого кольору, у звичайних умовах легко рухома рідина, яка при ударі роділяється на дрібні кульки.  З підвищенням температури випаровування ртуті посилюється. Пари ртуті дуже токсичні, мають властивість накопичуватися в організмі

Автор: Алла Самойленко