Новини
Події

На Хмельницькій АЕС знайомили з новим представником Всесвітньої асоціації операторів АЕС на майданчику

 20 – 21 липня цього року на Хмельницькій АЕС перебували представники Московського центру Всесвітньої асоціації операторів АЕС (МЦ ВАО АЕС). Під час обмінного візиту експерти ВАО АЕС зустрілися із керівництвом енергетичного підприємства та новим представником на майданчику ХАЕС.

Новим представником ВАО АЕС на майданчику Хмельницької АЕС став провідний інструктор відділу з підготовки оперативного персоналу навчально – тренувального центру атомної станції Дмитро Шубовський. Нині він проходить відповідне навчання за допомогою вже досвідчених колег.

В рамках візиту відбулася також зустріч із учасниками молодіжного руху ВАО АЕС на атомній станції. За словами керівника групи експертів Вадима Тарикіна, саме на Хмельницькій найбільш розвинутий молодіжний рух.

Як зазначила представник ВАО АЕС на чеській атомній станції Темелін Надія Біла, – такі обмінні візити проводяться перед партнерською перевіркою для налагодження прямого контакту, вивчення роботи безпосередньо на місцях та передачі кращої практики.

                                                             

Довідково:

НАЕК “Енергоатом” є колективним членом Московського регіонального центру Всесвітньої асоціації операторів АЕС (World Association of Nuclear Operators) з травня 1997 року. Членство у ВАО АЕС надає можливість, враховуючи у своїй практиці досвід інших АЕС, досягнути високих результатів і підвищити надійність експлуатації  атомних станцій.

Автор: Алла Самойленко