Новини
Суспільство

Військкомати Хмельниччини готуються до нового призову випускників військових кафедр

З області під час весняного призову відправили на військову службу 60 офіцерів запасу. Випускники військових кафедр вирушили до вищих військових навчальних закладів, де пройдуть курси перепідготовки та підвищення кваліфікації відповідно до своїх військово-облікових спеціальностей.

Призовників після навчання призначать на первинні офіцерські посади у військові частини, проте вони до участі в АТО залучатися не будуть. На цьому наголошує обласний військовий комісар Сергій Присяжнюк. Він додає, що планове завдання Хмельниччина перевиконала.

«Під час призову ми чоловіків відправили у вищі навчальні заклади. Три місяці у них триватиме навчання, після чого їх направлять у небойові частини, або бойові – на ті посади, яких не відправляють у зону АТО», – пояснив Сергій Присяжнюк.

При цьому обласний військовий комісар зауважив, що хоч указу наразі немає, військкомати вже розпочали підготовку до осіннього призову офіцерів запасу. Призиватимуть громадян віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу, закінчили військові кафедри, мають вищу освіту не нижче бакалавра і яким присвоєно первинне офіцерське звання.

Автор: Адміністратор сайту