Новини
Кримінал

Як на Хмельниччині спроба зґвалтування перетворилася на хуліганство

У Кам’янці-Подільському чоловік намагався зґвалтувати молоду дівчину. 20-річна секретарка одного з приватних підприємств міста саме йшла на роботу, коли поряд з нею зупинилося авто.

Підприємство розташоване поряд з трасою на виїзді з Кам’янця-Подільського, однак оті кілька десятків метрів дороги до прохідної густо вкриті чагарником. Цим скористався нападник. За словами жертви нападу, з автомобіля вийшов чоловік і намагався її затягнути у чагарник. Спробував цілувати, чіпати за інтимні місця і вчиняти інші дії сексуального домагання.

Природно, дівчина зчинила крик, і оскільки до воріт прохідної були якісь десятки метрів, на галас зреагували собаки, котрі зчинили гавкіт. Крики чули і охоронці, однак думали, що то дуріє молодь. Адже напад стався близько дев’ятої години ранку. Однак крику жертви і собачого лементу було достатньо, аби злякати нападника. Скориставшись цим, жертві вдалося вирватись. Зловмисник не наважився її переслідувати, натомість хутенько сів в авто і зник з місця нападу. Дівчина звернулася у поліцію.

Жертва нападу запам’ятала марку і частину державного номера автівки. 19 липня, тобто наступного дня після нападу зловмисника затримали. Ним виявився 40-річний мешканець одного з сіл Кам’янець-Подільського району, що межує з містом. Відпиратися не було сенсу, тож чоловік у всьому зізнався. Однак доби йому було більш ніж достатньо аби підготувати свою версію того, що сталося. Отож, за словами затриманого він побачив дівчину котру ніби то знає довгий час (нагадаю їй 20 років, йому 40). Він вирішив трохи пожартувати, а коли зрозумів, що переплутав, злякався і втік.

Стосовно затриманого порушено кримінальне провадження за статтею 296 ч. 1 (хуліганство). Тобто слідчий чомусь повірив не дівчині, котра дає свідчення, що цього чоловіка бачить уперше. А надав перевагу розповіді чоловіка.

А хто ж цей чолов’яга? Батько двох неповнолітніх дітей. Але варто звернути увагу на той факт, що й ого дружина перебуває на заробітках за кордоном.

Тепер давайте пильніше поглянемо на кримінальне провадження. За частиною першою хуліганства чоловікові загрожує від штрафу до обмеження волі. А от за спробу зґвалтування світить реальний термін покарання.

Звісно, слідчий за наявності нових обставин може перекваліфікувати хуліганство у спробу зґвалтування, але… Правоохоронець міг і зі спроби вчинення насильницького акту перекваліфікувати у хуліганство. Однак це лишня морока, тай зайві питання можуть виникнути. А так, людині пояснюється лише різниця у статтях. Тобто котра уже є, а за неї, скоріш за все, загрожує лише штраф, і та яка може бути і, відповідно, її наслідки. А головне, що усе у межах закону. А далі затриманому дається трохи часу на роздуми. Тим більше, що дружина на заробітках за кордоном, і грошики імеются.

Автор: Адміністратор сайту