Новини
Події

Хмельницький режисер презентував дебютну короткометражку «Довкола кіно»

Дебютний фільм «Довкола кіно» молодого режисера Олександр Шеремети показали у Хмельницькому в неділю, 23 липня. Хмельничанин каже, короткометражкою, яку відправив на фестиваль «Де кіно», не зовсім задоволений, і наступні вже будуть кращими. На свій фільм Олександр витратив близько двох місяців і 15 тисяч гривень. Ці гроші пішли здебільшого на оренду професійної апаратури.

Олександр Шеремета зібрав у книгарні «Є» не лише любителів подивитися кіно, а й тих, хто мріє його створювати, і намагався передати їм свій досвід і знання. Хлопець каже, що багато хто думає, що головне – це самі зйомки, хоча насправді 60 відсотків часу і зусиль витрачається на те, щоб їх організувати.

«Режисер, сценарист, продюсери повинні все чітко розписати, тому що самі зйомки – це затратно, навіть якщо ми говоримо про безбюджетне кіно. Треба так розрахувати, щоб і в акторів вийшло прийти, бо ж їм не платимо, і якась мінімальна група має бути», – говорить режисер.

Короткометражна комедія «Довкола кіно» розповідає про наші бажання, мрії та комічні ситуації, що трапляються на шляху до них. Кіно як ідея та вид мистецтва і те, на що здатні люди заради нього, пронизує всю фабулу фільму. Василь Сливчик, який зіграв головну роль, розповів, що спочатку сценарій був іншим, багато чого довелося вирізати, аби потрапити у рамки фестивалю «Де кіно». Як наслідок, фільм помістили у 7 хвилин.

Підсумовуючи, Олександр Шеремета порадив молодим режисерам не боятися, втілювати ідеї в життя і надсилати їх на різноманітні конкурси. Головне, не відкладати і ретельно працювати над сценарієм і продумати зйомки.

Автор: Адміністратор сайту