Новини
Події

У Хмельницькому кишенькові злодії полюють на мобільні телефони

Останніми днями у  Хмельницькому відбулось ряд кишенькових крадіжок, внаслідок яких кілька громадян незаплановано позбулися своїх телефонів.

Удень 20 липня на території ринку “Ранковий”, що по вулиці Кам’янецькій, невстановлена особа поцупила з кишені 33-річного місцевого жителя мобільний телефон “SIGMA”. Наступного дня пізно вночі  неподалік магазину “Верхня Тетра” по вулиці Пілотській   з сумки 23-річної місцевої жительки зник мобільний телефон LG. Скоріше за все, його хтось викрав.
22 липня вранці по вулиці Суворова 4/1 у Хмельницькому  невстановлена особа  викрала мобільний телефон “НТС-Desire SV”, який належить 37-річному місцевому жителю.
Того ж дня близько 23.00 години по вулиці Профспілковій невідома особа  викрала мобільний телефон I Phone Apple6, який належить 25-річній місцевій жительці. 

Таким чином, протягом трьох днів кишенькові злодії викрали чотири телефони.
Правоохоронці вкотре звертаються до жителів та гостей Хмельницького: будьте обачливі та обережні! Карманні злодій можуть викрасти будь-що з ваших сумок, кишень.

Рекомендації, як не стати жертвою крадія:

Бути особливо уважними у переповненому транспорті, на ринках.

Не носити гаманці та цінні речі у сумках, барсетках, кишенях брюк, особливо задніх. 

Перебуваючи у багатолюдних місцях, користуватися внутрішніми кишенями піджаків, сумками-візитками.

У магазинах, на ринку, транспорті, зберігайте свої гроші та цінності у внутрішніх кишенях сумки.

Не класти гаманець у відкриту сумку поверх продуктів.

Не носити при собі без потреби великі суми грошей готівкою. Для купівлі дороговартісних речей краще користуватися пластиковою карточкою.

Не тримати в одній кишені купюри різної номінальної вартості.

Сумку тримати якомога ближче до себе, не перекидайте її за спину, якщо у ній знаходиться велика сума грошей.

ПАМ’ЯТАЙТЕ:
Якщо ви відчуваєте у власній кишені чиюсь руку – не вагайтесь, реагуйте! Тільки пам’ятайте, що хапати руку крадія треба так, щоб вона залишалася у вашій кишені, і так тримати. Знову ж таки, гучно сказати: “До мене в кишеню заліз злодій, допоможіть його затримати”. Напевно, поряд опиниться хтось із справжніх чоловіків, який допоможе доставити злодюгу до найближчого відділення поліції. Кишеньковий злодій – боягуз, тому, як правило, опору не чинить. Головне, щоб ви його не боялися самі.
Коли правоохоронцям вдається затримати злодія на “гарячому”, він апелює до натовпу, просить про співчуття та допомогу. Не піддавайтеся емоціям, навпаки – посприяйте затриманню злочинця, адже  вистежити та затримати його – справа не з легких. Погодьтеся, що люди, які роблять це професійно, заслуговують на вашу підтримку.

Автор: Алла Самойленко