Новини
Події

На Хмельниччині пограбували двох пенсіонерів

На Хмельниччині злісний рецидивіст ледь не задушив 81-річну пенсіонерку за 150 гривень

У селі Завалійки Волочиського району на Хмельниччині 23 липня опівночі п’яний чоловік прийшов до 81-річної бабусі і почав вимагати гроші. А щоб та не сумнівалася у серйозності його вимог – почав стареньку душити. Розбійник діяв “зі знанням справи” і, щоб його не пізнали, під час нападу замаскувався, натягнувши на голову футболку, а на руки – рукавички.  Бабусі нічого не лишалося, як показати хустинку, у якій було аж 150 гривень…

Тільки вранці жінка, яка дивом лишилася жива, розповіла про свою страшну нічну пригоду старості села, а та вже звернулася до поліції.

Тим часом зловмисник намагався накивати п’ятами, та це йому не вдалося: поліцейські затримали його  на залізничному вокзалі у Волочиську.

Затриманим виявився 56-річний уродженець Мукачево Закарпатської області. Близько 38 років чоловік провів у місцях позбавлення волі. Востаннє звільнився у травні цього року і приїхав до родичів у Завалійки. Перед розбоєм зловмисник розпивав спиртні напої з 42-річним сином потерпілої. Душитель не боявся, що син йому завадить відібрати гроші у матері, бо той напився і заснув.
Зараз розбійник затриманий в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Йому вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 «Розбій» ККУ, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

А у випадку, який стався вчора, 25 липня, гроші “просив” у свого  70-річного дідуся не хтось чужий, а 18-річний онук.

Відмова поділитися з нащадком грошима вартувала старенькому стусанів: молодик вдарив пенсіонера в обличчя, від чого той впав на ліжко. А тим часом 500 гривень, які призначалися для придбання ліків, перекочували з дідового сховку в кишеню родича. Розпорядився юний грабіжник грошима “мудро” – купив випивку і розважився.

Юнакові тепер доведеться відповідати перед законом згідно ч. 2 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.

За інформацією ГУ НП у Хмельницькій області

 

 

 

Автор: Алла Самойленко