Новини
Події

Тактико-спеціальні навчання з гасіння умовної пожежі відбулися на Хмельницькій АЕС

26 липня цього року на Хмельницькій АЕС були проведені тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної пожежі. Згідно із тактичним задумом навчань, через пошкодження ізоляції силового кабелю виникло коротке замикання, що спричинило загорання та розповсюдження полум’я в приміщенні інформаційно-обчислювальної системи (ІОС) реакторного відділення першого енергоблока ХАЕС.

Прибувши на місце виклику, працівники 3 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій (3 ДПРЗ ГУ ДСНС) України у Хмельницькій області провели розвідку, оцінили обстановку, створили штаб пожежогасіння і приступили до ліквідації умовної пожежі та захисту обладнання.

Біля території умовної пожежі вогнеборців зустрічав Григорій Колісник, начальник зміни цеху теплової автоматики і вимірювань (ЦТАВ), в підпорядкуванні якого знаходиться приміщення ІОС та доповів про ситуацію. За словами Г. Колісника, при виявленні загорання (умовно за тренуванням) було виведено персонал в безпечне місце, здійснено виклик пожежно-рятувального загону, повідомлено керівництво підприємства, а також підключено заземлення.

Під час практичного тренування з гасіння умовної пожежі здійснено перевірку оперативного реагування та готовності задіяних служб, відпрацьовано взаємодію оперативного та інженерно-технічного персоналу атомної станції з підрозділами 3 Державного пожежно-рятувального загону.

«Загалом персонал із поставленим завданням впорався, проте є ще над чим працювати та вдосконалюватися, для чого і проводяться такі навчання»,- підсумував результати навчань оперативний черговий 3 ДПРЗ ГУ ДСНС, майор служби цивільного захисту Андрій Швець.

 

Автор: Алла Самойленко