Новини
Бізнес

На Хмельниччині агрохолдинг “Мрія” завершив збирати озимий ріпак

Агрохолдинг «МРІЯ» завершив обмолот озимого ріпаку із загальної площі 13,19 тис. га. Компанія зібрала 31 тис. тонн врожаю цієї культури, середня врожайність перевищила планову на 15% і склала 2,37 т/га. Зараз на полях Агрохолдингу триває збір озимої пшениці на площі 35,27 тис. га., розпочато обмолот ярого ячменю. На черзі – обмолот ярих ріпаку та пшениці, озимого жита. На жнивах «МРІЄЮ» одночасно задіяно понад 500 одиниць техніки: 108 комбайнів та 400 одиниць вантажного автотранспорту.

Перші проміжні підсумки збиральної кампанії підбив операційний директор «МРІЯ Агрохолдинг» Андрій Григоров: «Збиральна йде в плановому режимі, відповідно до агрономічних термінів. Паралельно готуємо ґрунт під осінню посівну кампанію, яка вже стартувала вчора з посіву озимого ріпаку. В цьому році ми робили ставку на оптимальну собівартість, а не на максимальну врожайність, і результатом задоволені. До активної фази осінніх польових робіт ми плануємо повністю покрити дефіцит в техніці і будемо рухатися в сторону інтенсифікації технології та підвищення врожайності».

До слова, Агрохолдинг «МРІЯ» Вже зібрав також озимий ячмінь і завершує збір гороху, площа яких була відносно невелика у загальній структурі.

Автор: Адміністратор сайту