Новини
Події

Хмельницькі підприємці знову змовилися на торгах

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ФОП Цибульського А.В. (м. Хмельницький) на 21 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії, які призвели до спотворення результатів торгів.

Як повідомляє відділення,  ФОП Цибульський А.В. та ФОП Душніцька А.О. (м. Хмельницький) у 2015 році узгодили дії під час проведення Хмельницькою обласною психіатричною лікарнею №1 процедури запиту цінових пропозицій щодо закупівлі крупи, крупки, гранул та інших продуктів з зерна зернових культур.

Розслідування засвідчило, що подані документи готувались учасниками  закупівель узгоджено і що вони обмінювались інформацією під час підготовки до участі у торгах.

Переможцем стала ФОП Душніцька А.О., яка у 2017 році припинила свою діяльність.

Як повідомлялось раніше, ФОП Цибульський А.В. та ФОП Душніцька А.О. у березні 2017 року вже були оштрафовані загалом на 136 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії, які призвели до спотворення результатів торгів. Фізичні особи-підприємці у лютому 2016 року узгодили дії під час проведення Хмельницьким обласним госпіталем ветеранів війни процедури відкритих торгів із закупівлі м’яса великої рогатої худоби.

Відповідно до чинного законодавства ФОП Цибульський А.В. не прийматиме участь у державних закупівлях протягом 3 років.

Автор: Алла Самойленко